Zeytinyağlı Bamya Malzemeleri
- 1 kg bamya
- 4 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 3-4 adet domates
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Muğla Milas'ın meşhur yerel lezzetlerinden Zeytinyağlı Bamya malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Milas OtelleriBamyaların sapları keskin bir bıçak yardımıyla koni biçiminde kesilerek temizlenir. Ardından bol suyla yıkanıp temizlenerek süzülür. Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır, domateslerin kabukları soyulup rendelenir. Tavada zeytinyağı kızdırıldıktan sonra soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavrulur, salça ve rendelenmiş domatesler eklenir, koyulaşana kadar pişirilir. Kıvamı tutmaya başlayınca temizlenen bamyalar da karışıma ilave edilir, kapağı kapalı şekilde orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir. Bamyalar yumuşamaya başlayınca limon suyu ve toz şeker konur. 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Milas lezzetlerinden Zeytinyağlı Bamya ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Zeytinyağlı Bamya görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Milas lezzetlerinden meşhur Zeytinyağlı Bamya tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır. Muğla Milas lezzetlerinden Zeytinyağlı Bamya tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Zeytinyağlı Bamya videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...