Oğlak Yahni Malzemeleri
- 1.5 kg kemikli oğlak eti
- 500 gr arpacık soğanı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Su
Muğla Seydikemer'in meşhur yerel lezzetlerinden Oğlak Yahni malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Seydikemer OtelleriÖncelikle etler iri parçalar hâlinde doğranır, suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Suyunu çekince zeytinyağı ilave edilir ve biraz daha kavrulur. Salça ve kırmızı toz biber eklenerek karıştırılır, üzerini kapatacak seviyede sıcak su dökülür ve kaynamaya bırakılır. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Kaynayan yemeğe önce arpacık soğanlar, ardından haşlanmış nohut ilave edilir. Yemek karıştırılırken soğanların bütünlüğünün bozulmamasına dikkat edilir. Gerekirse su ilavesi yapılır. Ocaktan alınmasına yakın tuz atılarak bir taşım daha kaynatılır. İsteğe göre karabiber serpilerek servise hazır hâle getirilir.
Seydikemer lezzetlerinden Oğlak Yahni ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Oğlak Yahni görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Seydikemer lezzetlerinden meşhur Oğlak Yahni tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Oğlak Yahni nasıl yapılır. Muğla Seydikemer lezzetlerinden Oğlak Yahni tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Oğlak Yahni videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...