Domatesli Lahana Dolması Malzemeleri
- 1 kilo yağlı kıyma
- 1 kâse ince bulgur
- Tuz
- Su
- 1 adet haşlanmış lahana
- 2 adet doğranmış domates
- 2 adet doğranmış biber
- 2 adet doğranmış soğan
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Muş Hasköy'ün meşhur yerel lezzetlerinden Domatesli Lahana malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hasköy OtelleriLahanaların üst yapraklarını ayırın. Kalan yaprakları, yumuşayana kadar haşlayın. Ardından bulgur, kıyma ve tuzu yoğurup bir harç hazırlayın. Daha sonra lahanaların ortasına harç koyup sarın. Ayrı bir yerde domates, biber, soğan, tuz ve pul biberi karıştırıp sos elde edin. Sarmaların yarısını, dibini yağladığınız tencereye yerleştirin. Üzerine sosun bir kısmını döküp kalan dolmaları da ilave edin. Geriye kalan karışımı da tencereye döküp yemeğin üzerine bir miktar su ekleyerek pişmeye bırakın. Servis tabağına aldığınız dolmaların üzerine tereyağ dökün. Afiyet olsun.
Hasköy lezzetlerinden Domatesli Lahana Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Domatesli Lahana Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hasköy lezzetlerinden meşhur Domatesli Lahana Dolması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Domatesli Lahana Dolması nasıl yapılır. Muş Hasköy lezzetlerinden Domatesli Lahana Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Domatesli Lahana Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...