Kaburga Dolması Malzemeleri
- 3-4 kilo koyun veya keçi kaburgası
- 4 su bardağı bulgur
- Dolmalık fıstık
- 200 gram ciğer
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 10 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Kuş üzümü
- Sıcak su
Muş Malazgirt'in meşhur yerel lezzetlerinden Kaburga Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Malazgirt OtelleriKaburgayı, içine pilav doldurabileceğiniz genişlikte, boyuna kesin. Kuş üzümünün saplarını ayıklayıp sıcak suda bekletin. Ardından ciğeri, küp küp doğrayıp bir kenara alın. Daha sonra soğanı, dolmalık fıstık ve tuz ile birlikte tereyağda kavurun. Üzerine ciğeri ilave edip etler iyice pişene kadar karıştırın. Devamında, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci, tuzu ve 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Tüm malzemeyi, birkaç dakika kavurduktan sonra kuş üzümünü koyup demlenmeye bırakın. Hazırladığınız pilavı, kaburganın içine doldurun. Etin açık yerlerini, iğne iplik yardımıyla dikin. Daha sonra kaburganın sığabileceği büyüklükte bir tencere alıp tereyağını eritin. Etin üzerine salça sürüp her iki tarafını da kızartın. Daha sonra 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edip kaburganın iki yanını da birer saat süreyle pişirin. Afiyet olsun.
Malazgirt lezzetlerinden Kaburga Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kaburga Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Malazgirt lezzetlerinden meşhur Kaburga Dolması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kaburga Dolması nasıl yapılır. Muş Malazgirt lezzetlerinden Kaburga Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kaburga Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...