Ayva Dolması Malzemeleri
- 2 adet orta boy ayva
- 1 çay bardağı yarı haşlanmış pirinç
- 100 gr kıyma
- 1 su bardağı pekmez
- Tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Limon
- İsteğe bağlı kaymak
- İsteğe bağlı karabiber
Nevşehir Acıgöl'ün meşhur yerel lezzetlerinden Ayva Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Acıgöl OtelleriAyvalar yıkanıp ortadan ikiye bölünür, ortası oyacak yardımıyla oyularak çekirdekli orta kısmı çıkarılır. Oyulan ayvalar limonlu suda bekletilir. Bu sırada kıyma tencerede kavrulur, üzerine yarı haşlanmış pirinç, 1 çorba kaşığı pekmez, 1 fiske tuz eklenip karıştırılır. Ardından limonlu sudan çıkarılan ayvalar hazırlanan iç harç ile doldurulur. Tencerede tereyağı kızdırılır, üzerine kalan pekmez, 3-4 su bardağı su dökülerek kaynatılır. Dolmalar bu karışımda birkaç dakika yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte pişirilir.
Acıgöl lezzetlerinden Ayva Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ayva Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Acıgöl lezzetlerinden meşhur Ayva Dolması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ayva Dolması nasıl yapılır. Nevşehir Acıgöl lezzetlerinden Ayva Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ayva Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...