Gendime Malzemeleri
- 500 gr kuzu eti
- 250 gr aşurelik buğday
- 1 adet soğan
- Tereyağı
- Salça
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
Nevşehir Avanos'un meşhur yerel lezzetlerinden Gendime malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Avanos OtelleriYemeklik doğranan soğanlar tereyağında hafifçe kavrulur. Ardından etler ilave edilerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edilir. Salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. Buğday ve haşlanmış nohutlar ilave edilerek su ve tuzu eklenir. Kısık ateşte buğdaylar yumuşayana kadar 2-3 saat pişirilir. Gerekirse azar azar su takviyesi yapılır. İsteğe göre üzerine biberli tereyağı gezdirilerek servis yapılır.
Avanos lezzetlerinden Gendime ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gendime görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Avanos lezzetlerinden meşhur Gendime tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gendime nasıl yapılır. Nevşehir Avanos lezzetlerinden Gendime tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gendime videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...