Nevşehir Hacıbektaş lezzetlerinden Nohutlu Yahni tarifi ile sofranıza lezzet katın
Nohutlu Yahni Malzemeleri
2 su bardağı nohut
500 gr kuşbaşı dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
15 gr tereyağı
250 gr arpacık soğanı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
2.5 su bardağı su
1 çay bardağı et suyu
Nohutlu Yahni Yemeğinin Tarifi
Nohut 10-12 saat suda bekletilir. Ardından suyu süzülür, yumuşayana kadar haşlanır. Ayrı bir tencerede zeytinyağı kızdırılarak salçalar kavrulur, etler ve tereyağı ilave edilip kavurmaya devam edilir, üzerine sıcak su ve et suyu eklenerek kaynamaya bırakılır. Etler yumuşadığında arpacık soğanlar ilave edilir. Son olarak 10 dakika daha pişirildikten sonra nohut, tuz ve baharatlar eklenir, soğanlar pişince ocaktan alınır.
Nohutlu Yahni Görselleri
Hacıbektaş lezzetlerinden Nohutlu Yahni ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Nohutlu Yahni görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hacıbektaş lezzetlerinden meşhur Nohutlu Yahni tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Nohutlu Yahni Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Nohutlu Yahni nasıl yapılır. Nevşehir Hacıbektaş lezzetlerinden Nohutlu Yahni tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Nohutlu Yahni videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.