Ürgüp Köftesi Malzemeleri
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 7 adet patates
- 1 tutam maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin
- Fındık yağı
- Un
Nevşehir Ürgüp'ün meşhur yerel lezzetlerinden Ürgüp Köftesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ürgüp OtelleriKabukları soyulan patatesler rendelenir, suyu çıkarılıp bol yağda kızartılır. Geniş bir kaba alınan kıymanın üzerine patates, kuru soğan ve sarımsak rendelenir, yumurta ve irmik eklenip yoğrulur. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp parmak şekli verilir. Bir tabağa un eklenir, şekil verilen köfteler una bulanır ve yağda kızartılır. Kızartıldıktan sonra kâğıt havlu üzerine alınıp fazla yağı giderilir. Kibrit patates ile servis yapılır.
Ürgüp lezzetlerinden Ürgüp Köftesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ürgüp Köftesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ürgüp lezzetlerinden meşhur Ürgüp Köftesi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ürgüp Köftesi nasıl yapılır. Nevşehir Ürgüp lezzetlerinden Ürgüp Köftesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ürgüp Köftesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...