Oğma Çorbası Malzemeleri
Hamuru İçin
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Çorbası İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı salça
Niğde Çamardı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Oğma Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çamardı OtelleriUn ve tuzu harmanlayın. Ardından üzerlerine su serpiştirerek minik hamur topları oluşturun. Hazırladığınız hamurların bazılarını da büyük toplar olarak şekillendirin. Ardından bir tencerede, tereyağ ve salçayı kavurun. Salçanın kokusu çıkınca su ekleyip kaynamaya bırakın. Su, fokurdamaya başlayınca minik hamurları ekleyip haşlayın. Hamurlar yumuşayınca çorbayı, servis kâsesine alın. Büyük hamurları da yağda kızartıp çorbanın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.
Çamardı lezzetlerinden Oğma Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Oğma Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...