Ditme Malzemeleri
- Yarım kilo salamura asma yaprağı
- 250 gram kuzu kıyma
- 1 kilo yemeklik doğranmış soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur ya da pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pul biber
- Limon suyu
Niğde Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Ditme malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Niğde OtelleriAsma yapraklarını ılık su dolu bir kaba alıp tuzundan arınmasını sağlayın. Ardından soğanı tereyağ ile pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra salçayı da ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın. Akabinde kıymayı ekleyip güzelce kavurun. Son olarak bulgur, baharat, ince ince dittiğiniz asma yaprağı ve limon suyunu da katıp bir miktar su ile pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Niğde Merkez lezzetlerinden Ditme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ditme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...