Halveter Tatlısı Malzemeleri
- 1 su bardağı pekmez
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı fındık yağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 portakal kabuğu rendesi
Niğde Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Halveter Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Niğde OtelleriPekmez, toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Karışım, koyulaşmaya başlayınca portakal kabuğu rendesi ekleyin ve ocaktan alın. Ardından tereyağ, fındık yağı ve unu bir tavada kavurun. Unun rengi değişmeye başlayınca ceviz içini katıp bir süre daha pişirin. Daha sonra pekmezli şerbeti, unun üzerine döküp devamlı karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Tatlı, helva yoğunluğuna ulaşınca ocaktan alıp dinlenmeye bırakın. 15-20 dakika boyunca demlenen tatlıyı karıştırın. Şekil vererek servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığı serpin. Afiyet olsun.
Niğde Merkez lezzetlerinden Halveter Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Halveter Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Niğde Merkez lezzetlerinden meşhur Halveter Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Halveter Tatlısı nasıl yapılır. Niğde Merkez lezzetlerinden Halveter Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Halveter Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...