Ordu Yağlısı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 3 su bardağı un
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 tutam toz şeker
- 20 gr yaş maya
- 1 adet yumurta
İçi İçin
- 250 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 6-7 dal maydanoz
- Tuz
- Tereyağı
Ordu Çaybaşı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Ordu Yağlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çaybaşı OtelleriHamur için gerekli malzemeler bir kaba alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Ardından tencereye alınan kıyma az miktarda zeytinyağında kavrulur, ince ince doğranmış soğan ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı maydanoz eklenip karıştırılır. Hazırlanan hamurdan büyük parça koparılarak elips şeklinde açılır, iç harçtan eklenip hamura yayılır ve hamurun iki ucu birleştirilerek mekik şekli verilir. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra fırına verilir. İsteğe göre fırından çıkmadan önce orta yerine yumurta kırılır.
Çaybaşı lezzetlerinden Ordu Yağlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ordu Yağlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çaybaşı lezzetlerinden meşhur Ordu Yağlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ordu Yağlısı nasıl yapılır. Ordu Çaybaşı lezzetlerinden Ordu Yağlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ordu Yağlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...