Fasulye Diblesi Malzemeleri
- 1 kg taze fasulye
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet büyük boy soğan
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 4-5 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Ordu Gülyalı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Fasulye Diblesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gülyalı OtelleriFasulyelerin baş kısımları temizlenir, bol suyla güzelce yıkanır ve küçük küçük doğranır. Yemeklik doğranan soğanlar tencereye alınır, sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur, üzerine rendelenen domatesler eklenir. Biraz pişirildikten sonra salça ve sarımsaklar eklenir. Karıştırılıp 1-1.5 su bardağı su ilave edilir, buğulanmaya bırakılır. Yumuşayan fasulyelerin üzerine yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber ilave edilir, kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınan yemek 15 dakika sonra kenarlarından ortaya doğru karıştırılır.
Gülyalı lezzetlerinden Fasulye Diblesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Fasulye Diblesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Gülyalı lezzetlerinden meşhur Fasulye Diblesi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Fasulye Diblesi nasıl yapılır. Ordu Gülyalı lezzetlerinden Fasulye Diblesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Fasulye Diblesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...