Gendeme Çorbası Malzemeleri
- 200 gr gendeme (buğday)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı un
- 2 kaşık tereyağı
- Nane
- Kırmızı toz biber
Ordu Mesudiye'nin meşhur yerel lezzetlerinden Gendeme Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mesudiye Otelleri1 gün öncesinden ıslatılan gendeme bir taşım kaynatıldıktan sonra suyu süzülür. Ayrı bir tencereye gendemenin 4 katı kadar su eklenip kaynatılır ve gendeme içerisine ilave edilerek pişirilir. 1 kaşık tereyağı ile un ayrı bir tavada kavrulur, az miktarda suyla açılır. Hazırlanan sos, tencerede kaynayan çorbaya dökülür. Yoğurt ve yumurta sarısı bir kâsede çırpıldıktan sonra sürekli karıştırılarak yavaşça çorbaya eklenir. Tereyağında kızartılan nane ve kırmızı toz biber çorbanın üzerine gezdirilir.
Mesudiye lezzetlerinden Gendeme Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gendeme Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mesudiye lezzetlerinden meşhur Gendeme Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gendeme Çorbası nasıl yapılır. Ordu Mesudiye lezzetlerinden Gendeme Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gendeme Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...