Osmaniye Bahçe lezzetlerinden Etli Kömbe tarifi ile sofranıza lezzet katın
Etli Kömbe Malzemeleri
Hamuru İçin
1 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
Küçük bir parça yaş maya
3 su bardağı ılık su
İçi İçin
500 gram yağlı kıyma
9-10 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta (isteğe bağlı)
Etli Kömbe Yemeğinin Tarifi
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Ardından 12 bezeye ayırarak dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurları, fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Ayrı bir yerde, kömbenin iç harcını hazırlayın. Bunun için kıyma, soğan, salça, sıvı yağ ve baharatları iyice karıştırıp yoğurun. Ardından açtığınız yufkaların her birini yağlayıp fırın tepsisine dizmeye başlayın. Üç kat hamur dizdikten sonra ortasına kıymalı harçtan koyun. Kalan hamurları da yağlayarak tepsiye yerleştirin. Daha sonra geriye kalan 6 beze için de aynı işlemi yapıp bir tepsi daha kömbe hazırlayın. Bir kâsede yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpıp sos yapın. Sosu, her iki tepsiye paylaştırıp kömbeleri dilimleyin. Ardından yemeği, 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Etli Kömbe Görselleri
Bahçe lezzetlerinden Etli Kömbe ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Etli Kömbe görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bahçe lezzetlerinden meşhur Etli Kömbe tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Etli Kömbe Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Etli Kömbe nasıl yapılır. Osmaniye Bahçe lezzetlerinden Etli Kömbe tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Etli Kömbe videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.