Osmaniye Hasanbeyli lezzetlerinden Lahana Sarması tarifi ile sofranıza lezzet katın
Osmaniye Usulü Lahana Sarması Malzemeleri
1 adet lahana
300-350 gram orta yağlı kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yemeklik doğranmış soğan
3 adet küp küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1.5 su bardağı pirinç
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
Sarımsaklı yoğurt
Osmaniye Usulü Lahana Sarması Yemeğinin Tarifi
Lahananın yapraklarını ayırıp bol su ile yıkayın. Kalın damarlarını kestikten sonra kaynamakta olan suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir yerde kıyma, soğan, domates, salça, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinç, maydanoz, baharatlar ve sıvı yağı karıştırıp iç harç yapın. Hazırladığınız harcı, lahanaların ortasına koyup teker teker sarın. Daha sonra tüm sarmaları, bir tencereye yerleştirin. Yemeğin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. 40-50 dakika kadar pişen sarmaları, sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
Osmaniye Usulü Lahana Sarması Görselleri
Hasanbeyli lezzetlerinden Osmaniye Usulü Lahana Sarması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Osmaniye Usulü Lahana Sarması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.