Etli Kuru Fasulye Malzemeleri
- 150-200 gr kuru fasulye
- 2 adet büyük boy soğan
- 100 gr kuşbaşı dana eti
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- 2-3 adet kesme şeker
- Karabiber
- Islatmak için yarım litre süt
Rize Ardeşen'in meşhur yerel lezzetlerinden Etli Kuru Fasulye malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ardeşen OtelleriFasulyeler akşamdan ılık suyla yıkanıp süzülür, yarım litre süt içerisinde bekletilir. 1-2 saat içinde fasulye sütü çekip şişecektir. Ardından fasulyelerin üzerini bir miktar geçecek kadar ılık su dökülür ve sabaha kadar bekletilir. Etler küçük bir tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Yemeklik doğranan soğanlar tencereye alınır, sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur ve salça ilave edilir. Etler ile suyu süzdürülen fasulyeler eklenip bir süre karıştırılır, sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Ara ara karıştırılarak 2-3 saat pişirildikten sonra tuz, karabiber ve 2-3 adet kesme şeker atılıp karıştırılır ve ocaktan alınır.
Ardeşen lezzetlerinden Etli Kuru Fasulye ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Etli Kuru Fasulye görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ardeşen lezzetlerinden meşhur Etli Kuru Fasulye tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Etli Kuru Fasulye nasıl yapılır. Rize Ardeşen lezzetlerinden Etli Kuru Fasulye tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Etli Kuru Fasulye videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...