Pekmezli Kabak Tatlısı Malzemeleri
- 2 kg bal kabağı
- 2.5 su bardağı toz şeker
- ½ su bardağı pekmez
- 1-2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Rize Hemşin'in meşhur yerel lezzetlerinden Pekmezli Kabak Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hemşin OtelleriBal kabakları soyulup yeşil kısımları temizlendikten sonra küp küp doğranır. Ardından geniş bir tencereye üst üste gelmeyecek şekilde dizilir. Üzerine toz şeker serpilerek tencerenin kapağı kapatılır ve 2 saat bekletilir. Kabaklar sulandıktan sonra ocağa alınır, kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika pişirilerek üzerine pekmez gezdirilir. Son olarak 20-25 dakika daha pişirilip soğumaya bırakılır. Ceviz içi serpilir ve servis yapılır.
Hemşin lezzetlerinden Pekmezli Kabak Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pekmezli Kabak Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hemşin lezzetlerinden meşhur Pekmezli Kabak Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pekmezli Kabak Tatlısı nasıl yapılır. Rize Hemşin lezzetlerinden Pekmezli Kabak Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pekmezli Kabak Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...