Pekmezli Ayva Dolması Malzemeleri
- 12 adet ayva
- 1 tutam ayva çekirdeği
- 3-4 adet karanfil
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pirinç
- 200 gr kıyma
- 5 çay bardağı su
- Tuz
- 3 çay bardağı üzüm pekmezi
Sakarya Adapazarı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Pekmezli Ayva Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Adapazarı OtelleriÖncelikle ayvalar üst kısmı kapak olacak şekilde enine ikiye kesilerek çanak şeklinde oyulur. Yıkanmış 1 su bardağı pirinç kıymanın üzerine ilave edilip üzerine 1 çay bardağı pekmez dökülür, ardından tarçın ve sıvı yağ eklenerek harmanlanır. Hazırlanan iç harç oyulan ayvalara doldurulur ve tencereye dizilir, üzerine 2 çay bardağı pekmez ve 5 çay bardağı su dökülür. Son olarak ayva çekirdeği ve karanfil eklenerek pişmeye bırakılır.
Adapazarı lezzetlerinden Pekmezli Ayva Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pekmezli Ayva Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Adapazarı lezzetlerinden meşhur Pekmezli Ayva Dolması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pekmezli Ayva Dolması nasıl yapılır. Sakarya Adapazarı lezzetlerinden Pekmezli Ayva Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pekmezli Ayva Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...