Dartılı Keşkek Malzemeleri
- Aşurelik buğday
- Tavuk
- Tereyağı
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- Tuz
- Dartı (6-7 litre sütten yapılmış)
Sakarya Kocaali'nin meşhur yerel lezzetlerinden Dartılı Keşkek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kocaali OtelleriKeşkek yapılmadan 1 gün önce aşurelik buğday ıslanarak biraz şişmesi sağlanır. Ertesi gün tavuk iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 1-1.5 saat haşlanır. Haşlanan tavuk bir kepçe yardımıyla tencereden alınır, suyuna akşamdan ıslatılan buğday ilave edilerek tahta kaşıkla birkaç kez karıştırılıp kaynatılır. Suyu az ise üzerini 1 parmak geçecek kadar su takviyesi yapılır ve tuzu atılır. Ilıyan tavuk kemiklerinden ayrılıp didiklenerek kaynamakta olan buğdayın içerisine atılır. Tenceredeki karışım tahta kaşıkla iyice ezilerek buğday ve etin birbirine yedirilmesi sağlanır. Koyulaşınca servis tabağına aktarılır. Ayrı bir yerde tereyağı kavrulur, içerisine dartı, kırmızıbiber ve karabiber eklenir, hazırlanan keşkeğin üzerine dökülerek servis yapılır.
Kocaali lezzetlerinden Dartılı Keşkek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Dartılı Keşkek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kocaali lezzetlerinden meşhur Dartılı Keşkek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Dartılı Keşkek nasıl yapılır. Sakarya Kocaali lezzetlerinden Dartılı Keşkek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Dartılı Keşkek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...