Sakarya Pamukova lezzetlerinden Tavuklu Cizleme tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tavuklu Cizleme Malzemeleri
Krep İçin
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tutam dereotu
9-10 yemek kaşığı kadar un
İç Harç İçin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 parça tavuk göğsü
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Pul biber
Karabiber
Beşamel Sos İçin
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri İçin
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Cizleme Yemeğinin Tarifi
Krep için bir kâsede yumurta çırpılır, sıvı yağ, un, tuz eklenerek çırpmaya devam edilir ve ince kıyılmış dereotu eklenir. Hazırlanan krep hamurundan teflon tavaya kepçe ile alınarak arkalı önlü pişirilir ve soğumaya bırakılır. İç malzeme için küp küp doğranan patates az yağda kızartılır, yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur ve et ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir. Ardından salça eklenir, 5 dakika daha kavrulduktan sonra patates, bezelye ve tuz eklenerek bir süre daha karıştırılıp ocaktan alınır. Bir kâse üzerine krep alınır, hazırlanan iç malzemeden konulup bohça şeklinde katlanır, kürdan ile kapatılıp tepsiye ters çevrilir. Tüm kreplere aynı işlem uygulanır. Beşamel sos için tereyağı ve un pembeleşinceye kadar kavrulur, süt ve tuz ilave edildikten sonra koyulaşana kadar karıştırılır. Beşamel sos, tepsideki bohçaların üzerine dökülür. Son olarak üzerine kaşar rendesi konur, fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.
Tavuklu Cizleme Görselleri
Pamukova lezzetlerinden Tavuklu Cizleme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tavuklu Cizleme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Pamukova lezzetlerinden meşhur Tavuklu Cizleme tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tavuklu Cizleme Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Tavuklu Cizleme nasıl yapılır. Sakarya Pamukova lezzetlerinden Tavuklu Cizleme tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tavuklu Cizleme videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.