Abhaz Pastası Malzemeleri
- 10 su bardağı su
- 5 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çerkez peyniri veya kaşar peyniri
- 5 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı pırpılçıka (bol sarımsaklı biber sosu)
- Sıvı yağ
Sakarya Söğütlü'nün meşhur yerel lezzetlerinden Abhaz Pastası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Söğütlü OtelleriMısır unu elenir. Bir tencereye 10 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz eklenip kaynatılır. Su kaynayınca yavaş yavaş ve karıştırılarak mısır unu ilave edilir. Koyu bir kıvam aldığında ıslatılmış tahta kaşık yardımıyla alt üst yapılarak karışması sağlanır. Ocağın ateşi iyice kısılır, pastanın üzeri yine ıslak tahta kaşık yardımıyla düzeltilir. 20 dakika bu şekilde pişirildikten sonra düz bir servis tabağına ters şekilde alınır. Pastanın ortası havuz şeklinde açılır. Kenarları peynir ile süslenir. Bir kâsede yumurta ve pırpılçıka güzelce çırpılır. Bu karışım sıvı yağda pişirilir ve pastanın ortasına dökülür.
Söğütlü lezzetlerinden Abhaz Pastası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Abhaz Pastası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Söğütlü lezzetlerinden meşhur Abhaz Pastası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Abhaz Pastası nasıl yapılır. Sakarya Söğütlü lezzetlerinden Abhaz Pastası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Abhaz Pastası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...