Büryan Malzemeleri
- 1250 gram kuzu gerdan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet pide ya da bazlama
- 3-4 adet közlenmiş soğan
- 3-4 adet közlenmiş biber
Samsun Canik'in meşhur yerel lezzetlerinden Büryan malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Canik OtelleriGerdan etini; tuz, karabiber ve zeytinyağı ile güzelce ovalayın. Ardından birkaç dakika kızdırdığınız döküm tavada, her iki tarafını da mühürleyin. Daha sonra eti, önce yağlı kâğıda ardından alüminyum folyoya sararak 220 derece fırında, 1.5 saat pişirin. Sürenin sonunda fırından aldığınız eti, servis tabağındaki pidenin üzerine dağıtın. Yanına közlenmiş soğan ve biber koyup sıcak şekilde tüketin. Afiyet olsun.
Canik lezzetlerinden Büryan ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Büryan görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Canik lezzetlerinden meşhur Büryan tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Büryan nasıl yapılır. Samsun Canik lezzetlerinden Büryan tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Büryan videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...