Kıvratma

Samsun Çarşamba'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kıvratma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Çarşamba Otelleri

Samsun Çarşamba lezzetlerinden Kıvratma tarifi ile sofranıza lezzet katın

Kıvratma Malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 adet yumurta
  • Yarım kilo nişasta
  • Yarım paket margarin
  • 1 kilo iri çekilmiş iç fındık
  • Yarım kilo toz şeker
  • 1 kilo buğday unu
Kıvratma › Yerel Lezzetler | Çarşamba | SamsunTıkla ve Görseli Büyüt: Kıvratma

Kıvratma Tatlısının Tarifi

Unu, derin bir kaba boşaltın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, su, karbonat ve yumurta ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp dinlenmeye bırakın. Bezeler, mayalanıp şişince üzerlerine nişasta serperek yufka genişliğinde açın. Tüm yufkaların ortasına, fındık ve toz şekeri karıştırarak hazırladığınız harcı koyun. Daha sonra oklava ile rulo hâline getirip sıkıştırarak fırın tepsisine dizin. Erittiğiniz margarini de kıvratmanın üzerine gezdirin ve tatlıyı 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kıvratma Görselleri

Çarşamba lezzetlerinden Kıvratma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kıvratma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

Kıvratma Tarifi

Samsun lezzetlerinden meşhur Kıvratma yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/gtoLB9V-EKY

Kıvratma Nasıl Yapılır Yemek Videoları

Kıvratma nasıl yapılır. Çarşamba lezzetlerinden Kıvratma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kıvratma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

Bu sayfayı paylaşın


Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...