Kıvratma Malzemeleri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 adet yumurta
- Yarım kilo nişasta
- Yarım paket margarin
- 1 kilo iri çekilmiş iç fındık
- Yarım kilo toz şeker
- 1 kilo buğday unu
Samsun Çarşamba'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kıvratma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çarşamba OtelleriUnu, derin bir kaba boşaltın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, su, karbonat ve yumurta ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp dinlenmeye bırakın. Bezeler, mayalanıp şişince üzerlerine nişasta serperek yufka genişliğinde açın. Tüm yufkaların ortasına, fındık ve toz şekeri karıştırarak hazırladığınız harcı koyun. Daha sonra oklava ile rulo hâline getirip sıkıştırarak fırın tepsisine dizin. Erittiğiniz margarini de kıvratmanın üzerine gezdirin ve tatlıyı 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çarşamba lezzetlerinden Kıvratma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kıvratma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Samsun lezzetlerinden meşhur Kıvratma yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kıvratma nasıl yapılır. Çarşamba lezzetlerinden Kıvratma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kıvratma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...