Kocakarı Gerdanı Tatlısı Malzemeleri
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket karbonat
- 1 su bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı iri dövülmüş fındık içi
- 250 gram tereyağı
Samsun Çarşamba'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kocakarı Gerdanı Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çarşamba OtelleriUn, karbonat, süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Ardından hamuru bezelere ayırıp örterek dinlenmeye bırakın. Daha sonra mayalanan bezeleri, nişasta yardımıyla yufka genişliğinde açın. Ortalarına, fındık koyup oklavayla rulo şeklinde sarın. Tüm parçaları, kenarlarından sıkıp büzerek oklavadan çıkarın. 3 parmak uzunluğunda keserek tepsiye yerleştirin. Tatlının üzerine, eritilmiş tereyağ döküp 180 derece fırında, yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
Çarşamba lezzetlerinden Kocakarı Gerdanı Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kocakarı Gerdanı Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çarşamba lezzetlerinden meşhur Kocakarı Gerdanı Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kocakarı Gerdanı Tatlısı nasıl yapılır. Samsun Çarşamba lezzetlerinden Kocakarı Gerdanı Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kocakarı Gerdanı Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...