Samsun Usulü Bazlama Malzemeleri
- 3.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Samsun Ladik'in meşhur yerel lezzetlerinden Bazlama malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ladik OtelleriSu, maya ve toz şekeri karıştırın. Ardından unun yarısını bir kaba alıp mayalı karışımı ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapın. Daha sonra hamurun üzerini örtüp 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru, tekrar yoğurup 4 bezeye ayırın. Bezeleri tek tek açıp bu şekilde, bir kez daha mayalandırın. Tüm bazlamaları yanmaz yapışmaz bir tavada, her iki tarafı da kızaracak şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Ladik lezzetlerinden Samsun Usulü Bazlama ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Samsun Usulü Bazlama görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Samsun lezzetlerinden meşhur Samsun Usulü Bazlama yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Samsun Usulü Bazlama nasıl yapılır. Ladik lezzetlerinden Samsun Usulü Bazlama tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Samsun Usulü Bazlama videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...