Samsun Terme lezzetlerinden Terme Pidesi tarifi ile sofranıza lezzet katın
Terme Pidesi Malzemeleri
Hamuru İçin
2 su bardağı ılık su
Yarım paket kuru maya
4-5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin
100 gram kıyma
1 adet yemeklik doğranmış soğan
Arzuya göre kaşar peynir, lor peynir, sucuk veya pastırma da kullanılabilir
Terme Pidesinin Tarifi
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından üzerini örterek mayalanmaya bırakın. Hamur şişip iyice büyüdüğünde pideyi hazırlamaya başlayın. Bunun için soğanı, sıvı yağda kavurun. Üzerine kıyma ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Dilerseniz kaşar peyniri, lor peyniri, sucuk veya pastırma da tercih edebilirsiniz. Daha sonra istenilen kıvama gelen hamurdan bezeler koparın. Oklava ile ince uzun şekilde açın. Tüm hamurların ortasına harç koyup açık pide görünümünde katlayın. Ardından pideleri, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip 200 derecede, 15 dakika pişirin. Fırından çıkan pideleri, tereyağıyla yağlayıp servis edin. Afiyet olsun.
Terme Pidesi Görselleri
Terme lezzetlerinden Terme Pidesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Terme Pidesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Terme lezzetlerinden meşhur Terme Pidesi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Terme Pidesi Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Terme Pidesi nasıl yapılır. Samsun Terme lezzetlerinden Terme Pidesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Terme Pidesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.