Haşhaşlı Çörek Malzemeleri
- 1 paket yaş maya
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 kâse ezilmiş haşhaş
- 1 adet yumurta sarısı
- Aldığı kadar un
Samsun Vezirköprü'nün meşhur yerel lezzetlerinden Haşhaşlı Çörek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Vezirköprü Otelleri1 su bardağı sıvı yağ, toz şeker, tuz, ılık su ve mayayı güzelce karıştırın. Ardından yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur oluşturacak şekilde yoğurma işlemine geçin. Hazırladığınız hamur dinlenirken haşhaş, ceviz içi ve 1 su bardağı sıvı yağı iyice harmanlayın. Daha sonra hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle mümkün olduğunca genişletin. Tüm parçaların ortasına haşhaşlı karışımdan yayıp her bir hamuru, yedi eşit parçaya bölün. Parçaları üst üste dizip kenarlarından burarak rulo şeklinde sarın. Bu işlemi, tüm hamur bitene kadar tekrarlayın. Daha sonra çörekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Vezirköprü lezzetlerinden Haşhaşlı Çörek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Haşhaşlı Çörek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Vezirköprü lezzetlerinden meşhur Haşhaşlı Çörek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır. Samsun Vezirköprü lezzetlerinden Haşhaşlı Çörek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Haşhaşlı Çörek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...