Peynirli ve Cevizli Mantı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 1 kilo un
- Aldığı kadar su
İçi İçin
- 500 gram kıyma
- 2 adet ince kıyılmış soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kâse ufalanmış beyaz peynir
- 1 kâse ince çekilmiş ceviz içi
- Tuz
- Su
Samsun Yakakent'in meşhur yerel lezzetlerinden Peynirli ve Cevizli Mantı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yakakent OtelleriUn, su ve tuzu bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamur dinlenirken soğanı, sıvı yağ ile kavurun. Soğanın rengi dönünce kıyma ve tuz ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Ardından, hazırladığınız hamurdan bezeler koparıp yufka genişliğinde açın. Yufkaları, küçük karelere bölüp hepsinin ortasına kıymalı harç koyarak üçgen şekilde kapatın. Mantıları, kaynamakta olan suya atıp 20 dakika kadar haşlayın. Daha sonra servis tabağına alıp üzerine tereyağda kavrulmuş salça, beyaz peynir ve ceviz döküp servis edin. Afiyet olsun.
Yakakent lezzetlerinden Peynirli ve Cevizli Mantı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Peynirli ve Cevizli Mantı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Yakakent lezzetlerinden meşhur Peynirli ve Cevizli Mantı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Peynirli ve Cevizli Mantı nasıl yapılır. Samsun Yakakent lezzetlerinden Peynirli ve Cevizli Mantı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Peynirli ve Cevizli Mantı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...