Burma Kadayıfı Malzemeleri
- 500 gram çiğ kadayıf
- 250 gram tereyağı
- 3 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Şanlıurfa Akçakale'nin meşhur yerel lezzetlerinden Burma Kadayıfı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Akçakale OtelleriToz şeker ve suyu, 4-5 dakika kaynatın. Ardından limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Akabinde, kadayıfları tezgâha serip parça parça dizin. Hepsinin ortasına fıstık koyup her seferinde bir aksi istikamete çevirerek, burgu şeklinde kapatın. Kadayıfların tamamını, tereyağlı ile yağlanmış tepsiye yerleştirin. Daha sonra ocağa alıp döndüre döndüre pişirin. Kadayıfın altı piştikten sonra bir kapak ya da tepsi yardımıyla ters çevirin. Tepsi dibinde kalan yağı üzerine dökerek diğer katı da pişirin. Ocaktan aldığınız kadayıfa, ılık hâldeki şerbetini döküp servis edin. Afiyet olsun.
Akçakale lezzetlerinden Burma Kadayıfı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Burma Kadayıfı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Akçakale lezzetlerinden meşhur Burma Kadayıfı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Burma Kadayıfı nasıl yapılır. Şanlıurfa Akçakale lezzetlerinden Burma Kadayıfı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Burma Kadayıfı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...