Patates Kebabı Malzemeleri
- 1.5 kilo patates
- 750 gram kuzu kıyma
- 6-7 adet ince doğranmış biber
- 3 adet doğranmış domates
- 6 dal ince doğranmış taze sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Şanlıurfa Birecik'in meşhur yerel lezzetlerinden Patates Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Birecik OtelleriPatatesleri yıkayıp soyun. Her birini, tamamen koparmadan çevresi boyunca kesik kesik yarın. Ardından biber, domates, sarımsak, zeytinyağı ve baharatları karıştırıp bir sos hazırlayın. Sosu, fırın tepsisine döküp üzerine patatesleri yerleştirin. Daha sonra kıyma, tuz ile karabiberi yoğurup patateslerin ortasına dağıtın. Yemeği, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Birecik lezzetlerinden Patates Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Patates Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Birecik lezzetlerinden meşhur Patates Kebabı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Patates Kebabı nasıl yapılır. Şanlıurfa Birecik lezzetlerinden Patates Kebabı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Patates Kebabı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...