Şanlıurfa Birecik lezzetlerinden Etsiz Çiğ Köfte tarifi ile sofranıza lezzet katın
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte Malzemeleri
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet ince doğranmış soğan
4 diş rendelenmiş sarımsak
2-3 dal ince kıyılmış yeşil soğan
1 demet ince doğranmış maydanoz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Nane
İsot
Tuz
4 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köftenin Tarifi
Bulguru, sıcak su ile bekletip şişmesini sağlayın. Ayrı bir yerde; salça, karabiber, kimyon, kekik, nane ve isot ile bir sos hazırlayın. Daha sonra şişen bulguru yoğurun. Bulgur kıvam almaya başlayınca taze ve kuru soğanı, sarımsağı, maydanozu ve sosu ekleyip sert bir kıvam alana dek tekrar yoğurun. Hazırladığınız köfteden parçalar koparıp parmaklarınızla sıkarak şekil verin. Dilerseniz marul, nar ekşisi ve limonla dilerseniz sade olarak servis edin. Afiyet olsun.
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte Görselleri
Birecik lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.