Üzlemeli Pilav Malzemeleri
- 4 su bardağı pirinç
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2.5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 250 gram orta yağlı koyun kıyması
- 2 su bardağı pekmez
Şanlıurfa Bozova'nın meşhur yerel lezzetlerinden Üzlemeli Pilav malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Bozova OtelleriKıymayı, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz ile kavurun. Ardından nohut, üzüm ve pekmez ilave edip pişirin. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pirinci, kalan tereyağı ile kavurun. Üzerine, aynı oranda sıcak su ekleyip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. Ardından yemeği, servis tabağına alın. Üzümlü harçla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Bozova lezzetlerinden Üzlemeli Pilav ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Üzlemeli Pilav görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bozova lezzetlerinden meşhur Üzlemeli Pilav tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Üzlemeli Pilav nasıl yapılır. Şanlıurfa Bozova lezzetlerinden Üzlemeli Pilav tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Üzlemeli Pilav videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...