Şanlıurfa Usulü Peynir Helvası Malzemeleri
- Yarım kilo tuzsuz Urfa peyniri
- 1 su bardağı sadeyağ
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Şanlıurfa Ceylanpınar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Peynir Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ceylanpınar OtelleriToz şekeri, suda eritin. Ardından peyniri yıkayıp dilimleyin ve küçük küçük doğrayın. Daha sonra yağı, bir tavada eritin. Üzerine un ekleyip helva kıvamı alıncaya kadar kavurun. Un, yoğunlaşmaya başlayınca eritilmiş toz şekeri ilave edip bir süre daha karıştırın. Helvayı bastırarak aralarını açıp dilimlenmiş peyniri koyun. Tatlının üzerini örterek peynirlerin erimesini sağlayın. Afiyet olsun.
Ceylanpınar lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Peynir Helvası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şanlıurfa Usulü Peynir Helvası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Şanlıurfa lezzetlerinden meşhur Şanlıurfa Usulü Peynir Helvası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şanlıurfa Usulü Peynir Helvası nasıl yapılır. Ceylanpınar lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Peynir Helvası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şanlıurfa Usulü Peynir Helvası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...