Şanlıurfa Haliliye lezzetlerinden Beli Kırık Kebabı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Beli Kırık Kebabı Malzemeleri
Yarım kilo patlıcan
3 adet domates
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin
250 gram koyun kıyması
1 adet ince doğranmış soğan
1 adet ince doğranmış domates
2 adet ince doğranmış yeşil biber
Karabiber
Pul biber
Yenibahar
Tuz
Beli Kırık Kebabı Yemeğinin Tarifi
Patlıcanları pijama şeklinde soyun. Tamamen dilimlemeden, enine yarıklar açacak şekilde kesik atın. Ardından yarım saat kadar tuzlu suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın. Bu sırada, iç harç için gerekli olan tüm malzemeleri güzelce karıştırıp harmanlayın. Suyunu süzüp kuruladığınız patlıcan yarıklarını, kıymalı harçla doldurun. Yemeği, fırın kabına yerleştirip üzerine, dilimlenmiş domates koyun. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, patlıcanlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Beli Kırık Kebabı Görselleri
Haliliye lezzetlerinden Beli Kırık Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Beli Kırık Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.