Şanlıurfa Usulü Mahluta Malzemeleri
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı sade yağ
- Su
- Tuz
Şanlıurfa Haliliye'nin meşhur yerel lezzetlerinden Mahlûta malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Haliliye OtelleriMercimek ve bulguru yıkayıp suyunu süzün. Ardından bir tencereye alıp su ve tuz ile haşlayın. Her iki malzemeyi de iyice kaynatıp çorba kıvamına gelmesini sağlayın. Ayrı bir yerde soğanı, yağ ile kavurun. Daha sonra mahlutanın üzerine ilave edip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
Haliliye lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Mahluta ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şanlıurfa Usulü Mahluta görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Şanlıurfa lezzetlerinden meşhur Şanlıurfa Usulü Mahluta yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şanlıurfa Usulü Mahluta nasıl yapılır. Haliliye lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Mahluta tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şanlıurfa Usulü Mahluta videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...