Şanlıurfa Usulü Kulak Çorbası Malzemeleri
- 250 gram parça et
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 8 su bardağı et suyu
- Tuz
Kulağı İçin
- 2 su bardağı un
- Bir tutam tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 200 gram yağsız kıyma
Şanlıurfa Harran'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kulak Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Harran OtelleriUnu, tuz ve bir miktar su ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Ardından birkaç bezeye ayırıp yufka genişliğinde açın. Hazırladığınız yufkaları, küçük karelere bölüp ortalarına tuz ve karabiberle harmanlanmış kıyma kıyma koyun. Tüm parçaları, bohça şeklinde kapatıp yağlanmış tepsiye dizerek 10 dakika fırınlayın. Bu sırada parça eti, suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra salça ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından nohut ve et suyunu koyup kaynamaya bırakın. Çorba iyice fokurdayınca tuz ve mantıları katıp bir taşım daha kaynatın. Afiyet olsun.
Harran lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Kulak Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şanlıurfa Usulü Kulak Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Şanlıurfa lezzetlerinden meşhur Şanlıurfa Usulü Kulak Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şanlıurfa Usulü Kulak Çorbası nasıl yapılır. Harran lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Kulak Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şanlıurfa Usulü Kulak Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...