Şanlıurfa Usulü Katmer Tatlısı Malzemeleri
- 40 adet baklava yufkası
- 500 gram taze tuzsuz peynir
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin
- 2.5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
Şanlıurfa Hilvan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Katmer Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hilvan OtelleriToz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Ardından yufkaları, teker teker yağlayarak fırın tepsisine dizmeye başlayın. 20 kat tamamlandıktan sonra tuzsuz peyniri ufalayıp yufkaların her köşesine serpin. Kalan yufkaları da yağlayıp tepsiye yerleştirin. Katmeri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıyı, soğuk şerbetle buluşturup servis edin. Afiyet olsun.
Hilvan lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Katmer Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şanlıurfa Usulü Katmer Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Şanlıurfa lezzetlerinden meşhur Şanlıurfa Usulü Katmer Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şanlıurfa Usulü Katmer Tatlısı nasıl yapılır. Hilvan lezzetlerinden Şanlıurfa Usulü Katmer Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şanlıurfa Usulü Katmer Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...