Aya Köftesi Malzemeleri
- 8 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 300 gram çiğ köftelik dövülmüş et
- 1 çay bardağı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin
- 2 su bardağı sıvı yağ
Şanlıurfa Siverek'in meşhur yerel lezzetlerinden Aya Köftesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Siverek OtelleriSoğan, et ve baharatları geniş bir kaba alıp güzelce karıştırın. Ardından yavaş yavaş bulgur ekleyip arada su da ilave ederek çiğ köfte gibi uzun uzun yoğurun. Kıvam alan harçtan, mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra avuç içlerinizle bastırarak yassı bir şekil almasını sağlayın. Hazırladığınız köfteleri, kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
Siverek lezzetlerinden Aya Köftesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Aya Köftesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Siverek lezzetlerinden meşhur Aya Köftesi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Aya Köftesi nasıl yapılır. Şanlıurfa Siverek lezzetlerinden Aya Köftesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Aya Köftesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...