Lebeni Malzemeleri
- Yarım su bardağı geceden ıslatılmış nohut
- 1 su bardağı geceden ıslatılmış dövme
- 5 su bardağı su
- 1 kilo yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Şanlıurfa Suruç'un meşhur yerel lezzetlerinden Lebeni malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Suruç OtelleriNohut ve dövmeyi, 5 su bardağı su ile düdüklü tencerede haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ile tuzu iyice çırparak bulamaç hâline getirin. Daha sonra bu karışımı, kaynamakta olan tencereye döküp devamlı karıştırarak bir taşım pişirin. Çorbayı ocaktan alınca üzerine tereyağda kızdırılmış nane ve pul biber gezdirin. Afiyet olsun.
Suruç lezzetlerinden Lebeni ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Lebeni görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Suruç lezzetlerinden meşhur Lebeni tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Lebeni nasıl yapılır. Şanlıurfa Suruç lezzetlerinden Lebeni tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Lebeni videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...