Şıllık Tatlısı Malzemeleri
Hamuru İçin
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- Bir tutam tuz
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sade yağ
İçi İçin
- 250 gram iri dövülmüş ceviz içi
Şanlıurfa Suruç'un meşhur yerel lezzetlerinden Şıllık Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Suruç OtelleriUn, su ve tuzu krep hamuru kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yanmaz yapışmaz bir tava alıp dibini hafifçe yağlayın. Tüm harcı, 1’er kepçe olacak şekilde, incecik hâlde tavaya dökün. Krepleri, önlü arkalı pişirip bir tabağa alın. Üzerlerini örtüp hafifçe kurumalarını sağlayın. Bu sırada su, toz şeker ve sade yağı kaynatıp şerbet hazırlayın. Daha sonra kreplerin ortasına ceviz içi koyup dört bir köşesini katlayarak kapatın. Üzerlerine şerbet gezdirip afiyetle tüketin.
Suruç lezzetlerinden Şıllık Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şıllık Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Suruç lezzetlerinden meşhur Şıllık Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şıllık Tatlısı nasıl yapılır. Şanlıurfa Suruç lezzetlerinden Şıllık Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şıllık Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...