Büryan Kebabı Malzemeleri
- Kuzu eti
- Tuz
Servis İçin
- Soğan
- Domates
Siirt Baykan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Büryan Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Baykan OtelleriKuyu içerisinde odun yakılarak köz hâline getirilir. Kuzu etinin but ve kol kısmı ayrılır, leğen kemiği dışındaki diğer kemiklerden sıyrılır. Kemikli etler kuyuya yerleştirilebilecek büyüklükteki bir kazan içerisine konur. Ardından su ilave edilerek köz üzerine yerleştirilir. Kemiksiz etler çember şeklindeki demire yerleştirilmiş çengellere, 10-15 adet yarım gövde leğen kemiğinden asılır. Kuyu içerisinde havada kalacak şekilde duvarlara değdirilmeden daldırılır. Kuyunun üzeri metal kapak ile kapatıldıktan sonra, kenarları kül ile sıvanır. 2-2.5 saat pişirilen et kuyudan çıkarılıp kuşbaşı büyüklüğünde doğranıp pidelerin üzerine eklenir. Tuzu atılır ve taş fırında ısıttıktan sonra servis yapılır.
Baykan lezzetlerinden Büryan Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Büryan Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Baykan lezzetlerinden meşhur Büryan Kebabı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Büryan Kebabı nasıl yapılır. Siirt Baykan lezzetlerinden Büryan Kebabı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Büryan Kebabı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...