Pırtıke Çorbası Malzemeleri
- 1 kilo doğranmış ıspanak
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 küçük kâse sumak
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Göz kararı sıcak su
Siirt Kurtalan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Pırtıke Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kurtalan OtelleriSoğanı, bir tencereye alıp sıvı yağ ile kavurun. Rengi dönünce salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinci, sumak harici tüm baharatları, ıspanağı ve malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak suyu ilave edip pişmeye bırakın. Çorba kaynarken sumağı, 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Birkaç dakika beklettikten sonra sumak tanelerini süzüp suyunu tencereye katın. Bu şekilde 5-6 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın. Afiyet olsun.
Kurtalan lezzetlerinden Pırtıke Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pırtıke Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kurtalan lezzetlerinden meşhur Pırtıke Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pırtıke Çorbası nasıl yapılır. Siirt Kurtalan lezzetlerinden Pırtıke Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pırtıke Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...