İmçerket

Siirt Şirvan'ın meşhur yerel lezzetlerinden İmçerket malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.

Şirvan Otelleri

Siirt Şirvan lezzetlerinden İmçerket tarifi ile sofranıza lezzet katın

İmçerket Malzemeleri

    Hamuru için

    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 4.5 su bardağı un
    • Yeteri kadar ılık su
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kızartmak için

    • Sıvı yağ

    Üzeri İçin

    • Toz şeker
    İmçerket › Yerel Lezzetler | Şirvan | SiirtTıkla ve Görseli Büyüt: İmçerket

    İmçerket Yemeğinin Tarifi

    Hamurun hazırlanması için derin bir kaba sıvı yağ, yoğurt, un ve tuz konulur. Malzemeler karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş ılık su eklenerek kulak memesi denilen kıvama gelinceye kadar hamur yoğrulur. Biraz dinlendirilen hamur yufka gibi açılır, üzerinde tereyağı gezdirilir ve zarf şekli vererek katlanır. Şekil verilen hamurlar buzdolabında 15 dakika dinlendirilir ardından merdane yardımı ile açılır, kare şeklinde kesilir. Kesilen hamurlar kızdırılmış yağda kızartılır, her bir hamurun üzerine toz şeker dökülür ve servise hazır hâle getirilir.

    İmçerket Görselleri

    Şirvan lezzetlerinden İmçerket ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz İmçerket görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.

    İmçerket Tarifi

    Şirvan lezzetlerinden meşhur İmçerket tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.

    23-|-https://www.youtube-nocookie.com/embed/aTA2kDRnedw

    İmçerket Nasıl Yapılır Yemek Videoları

    İmçerket nasıl yapılır. Siirt Şirvan lezzetlerinden İmçerket tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İmçerket videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.

    Bu sayfayı paylaşın


    Bu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...