Sirkeli Pırasa Malzemeleri
- 1 bağ pırasa
- 250 gram yoğurt
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 kâse un
Sinop Boyabat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Sirkeli Pırasa malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Boyabat OtelleriPırasaları yıkayıp 4-5 parmak uzunluğunda doğrayın. Su dolu bir tencerede, yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan pırasaları süzgece koyup tüm suyunu akıtmasını sağlayın. Ardından her birini una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra pırasaların üzerine bastırıp yassılaştırın. Bir tabağa alıp çatalla lif lif ezin. Daha sonra üzerine, sarımsak ve sirke eklenmiş yoğurt dökün. Dilerseniz az miktarda kızartma yağı ilave edip pul biber serperek tüketin. Afiyet olsun.
Boyabat lezzetlerinden Sirkeli Pırasa ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sirkeli Pırasa görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Boyabat lezzetlerinden meşhur Sirkeli Pırasa tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sirkeli Pırasa nasıl yapılır. Sinop Boyabat lezzetlerinden Sirkeli Pırasa tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sirkeli Pırasa videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...