Sinop Usulü Palamut Pilaki Malzemeleri
- 2 adet fileto çıkarılmış palamut
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet piyazlık doğranmış soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- Tarçın
- Yenibahar
- Tuz
Soğan ve dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinci, toz şekeri, kuş üzümü ve baharatları ilave edip karıştırın. Üzerine, 3-4 parmak kadar sıcak su koyup pişmeye bırakın. Pilavı, hafif diriyken ocaktan alın. Palamut filetoların yarısını, yağlanmış tepsiye dizip üzerine pilavı dökün. Ardından kalan palamutları da yerleştirip 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Erfelek lezzetlerinden Sinop Usulü Palamut Pilaki ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sinop Usulü Palamut Pilaki görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Sinop lezzetlerinden meşhur Sinop Usulü Palamut Pilaki yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sinop Usulü Palamut Pilaki nasıl yapılır. Erfelek lezzetlerinden Sinop Usulü Palamut Pilaki tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sinop Usulü Palamut Pilaki videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...