Şırnak Beytüşşebap lezzetlerinden Perdepilav tarifi ile sofranıza lezzet katın
Perdepilav Malzemeleri
Pilavı İçin
1 kilo pirinç
4 adet haşlanmış tavuk göğsü
250 gram çiğ badem
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Hamuru İçin
Yarım kilo un
250 gram eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
Perdepilav Yemeğinin Tarifi
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp kulak memesi kıvamı alana kadar yoğurun. Ardından iki parçaya ayırdığınız hamuru dinlenmeye bırakın. Bu sırada yemeğin pilavını hazırlayın. Bunun için bademleri, sıvı yağda kavurun. Yarısını ayırıp bir kenara alın. Ardından sıcak suda bekletmiş olduğunuz pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra baharatlar ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Pilav demlenirken hazırladığınız hamuru çok ince olmayacak şekilde açın. Uygun bir fırın kabını yağlayıp ilk hamuru, tabana yayın. Üzerine pilavı döküp haşladığınız tavukları didin. Ardından ikinci hamuru malzemelerin üzerine örtüp kalan bademleri hamura yapıştırın. Yemeği, 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Perdepilav Görselleri
Beytüşşebap lezzetlerinden Perdepilav ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Perdepilav görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Beytüşşebap lezzetlerinden meşhur Perdepilav tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Perdepilav Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Perdepilav nasıl yapılır. Şırnak Beytüşşebap lezzetlerinden Perdepilav tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Perdepilav videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.