Hekeheşandi Malzemeleri
- 1 su bardağı pirinç
- 300 gram kıyma
- 2 adet yumurta
- 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Şırnak Cizre'nin meşhur yerel lezzetlerinden Hekeheşandi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Cizre OtelleriPirinci yıkayıp suyunu süzün. Bir tencereye alıp üzerine tuz ve az miktarda su ilave ederek pilav gibi pişirin. Pirinç, suyunu çekince altını kapatıp bir kaba alın. Üzerine kıyma ve baharatlarını ekleyip köfte kıvamı alana kadar yoğurun. Ardından harçtan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp şekillendirin. Köfteleri, çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun.
Cizre lezzetlerinden Hekeheşandi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Hekeheşandi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...