Mahmılatık Malzemeleri
- Yarım kilo ince bulgur
- 1-2 adet şalgam
- Su
- Mayalı hamur
Şırnak Cizre'nin meşhur yerel lezzetlerinden Mahmılatık malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Cizre OtelleriMahmılatık, Şırnak’ta turşu yerine tüketilen bir yiyecektir. Bu tarifi yapmak için yıkayıp süzdüğünüz ince bulguru, büyük bir kavanoz ya da küpe doldurun. Ardından haşlayıp suyunu süzdüğünüz şalgamı da kavanoza ekleyin. Malzemelerin üzerine bir miktar mayalı hamur atıp kullandığınız kabın ağzını hamur ya da kille sıkıca kapatın. Yaklaşık 40 gün kadar güneş almayacak şekilde beklettikten sonra afiyetle tüketin.
Cizre lezzetlerinden Mahmılatık ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mahmılatık görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...