Bırınzer Malzemeleri
- 200 gram bal
- 100 gram pirinç
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 litre su
Şırnak Güçlükonak'ın meşhur yerel lezzetlerinden Bırınzer malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Güçlükonak OtelleriSuyu bir tencereye koyup kaynatın. Fokurdamaya başlayınca yıkadığınız pirinçleri ilave edip haşlayın. Pirincin nişastası suya geçip kıvam almaya başlayınca bir miktar kaynar su ile balı açın. Ardından sulandırılmış balı tencereye ekleyip pirinçle birlikte pişirin. Akabinde zerdeçalı da ilave edip kısık ateşte bir süre daha karıştırın ve ocaktan alın. Tatlıyı, servis kâselerine paylaştırıp sıcak ya da soğuk olarak tüketin. Afiyet olsun.
Güçlükonak lezzetlerinden Bırınzer ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bırınzer görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...